De Dome is getest in de seizoenen gedurende meerdere jaren en wij zijn er zeker van dat correct gebruik ervoor zorgt dat het zelfs het slechtste weer kan weerstaan.

Over Arctic Dome

Arctic Dome AS heeft haar hoofdkwartier in Østre Gausdal en is een bedrijf van GSI Holding AS.

Het zuster bedrijf, GSI Gausdal Sewing Industry AS, heeft de Domes ontwikkeld en produceert deze. GSI is begonnen in 1985 en heeft veel kennis in product ontwerp en productie van naad gebaseerde kwaliteitsproducten.

Het maken van een Arctic Dome

Op basis van input van Skåppå Kunnskapspark in 2012, wat een adviserend orgaan is voor de toerisme industrie in Gubrandsdalen, is het idee voor de Domes ontstaan. Het is een resultaat van veranderingen in de markt voor toerisme, waar klanten meer op zoek zijn naar ervaringen en actievere activiteiten in de natuur.

Geïnspireerd door oude bouw methoden

De consturctie van de Dome heeft meerdere praktische en estetische voordelen, zoals gebruik van ruimte en ruimtelijk gevoel, en de mogelijkheid om harde winden te weerstaan. Onze Domes zijn makkelijk en snel om in elkaar te zetten of uit elkaar te halen.

Glamping is een nieuw woord in de Noorse toerisme industrie, maar al een globale trend rondom het ervaren van de natuur met een hoger niveau van comfort wanneer het aankomt op accommodatie, keuken en welzijn. Op hetzelfde moment is de focus aan het verschuiven naar een milieu bewuster en duurzamere toerisme industrie. Dit is een belangrijk element, omdat de Domes niet de natuur verstoren.

Ontworpen voor het Noordelijke klimaat

Noorwegen heeft een harde natuur en om bij het definitieve product te komen hebben we eerst 3 andere alternatieven overwogen. Echter, deze prototypes waren niet opgewassen tegen het veranderende weer en klimaat van Noorwegen, alleen de Arctic Dome voldeed aan deze eisen. De Dome is getest in de seizoenen gedurende meerdere jaren en wij zijn er zeker van dat correct gebruik ervoor zorgt dat het zelfs het slechtste weer kan weerstaan. De Arctic Dome biedt een compleet packet spectrum aan, met 2 dome groottes, een toilet module, deuren met slot, geïsoleerde vloer, multifuel verwarmingen, zonnepaneelpakketten en verlichting. De Domes kunnen gekoppeld worden in meerdere variaties.

Partners

Coöperatieve partners zijn geweest: Skåppa Kunnskapspark, indutrieel ontwerpers Morten Sagstuen of Mosa Design Lab in Lillehammer en GIAX AS in Ringebu voor productie en technisch advies voor het aluminium frame. Tentipi Norge is tevens een coöperatieve partner geweest voor Arctic Dome, met een breed distributie netwerk en kennis van de Noorse markt.

De Arctic Dome is een resultaat van veranderingen in de markt voor toerisme, waar klanten meer op zoek zijn naar ervaringen en actievere activiteiten in de natuur.

Geïnteresseerd in een Arctic Dome?